Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели очаква 1 стоп на Пол Рикар (+наличните гуми за състезанието)

Пирели очаква 1 стоп на Пол Рикар (+наличните гуми за състезанието)

95
0
Гран при на Франция, Пирели, Пол Рикар
снимка: Пирели

Люис Хамилтън спечели полпозишъна за надпреварата във Франция с гуми ултрасофт. Той и съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас, както и пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен обаче ще стартират в състезанието на пистата Пол Рикар със суперсофт, с които постигнаха най-добрите си времена в Q2. Съперниците им от Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен пък ще са на грида с най-меката смес, която е на разположение този уикенд. Според Пирели най-вероятната стратегия е с едно спиране в бокса, но не изключват и два питстопа.

„Температурите на въздуха и асфалта в квалификацията бяха значително по-ниски, отколкото в петъчните тренировки. Освен това дъждът по време на съботната свободна сесия на практика отми голяма част от натрупаната по трасето гума”, коментира шефът на спортния департамент на Пирели Марио Изола. „Отборите трябваше да се справят с променливи условия, усложнени още повече от спирането в Q3. В крайна сметка времената бяха много близки. Фетел единствен в топ 5 ще потегли с ултрасофт, така че стартът би трябвало да е интересен.”

Тази сутрин времето в Льо Кастеле бе облачно, като прогнозата е за дъжд и буря по-късно следобед при максимални температури от около 25-26 градуса. Условията ще са значително по-различни от тези, при които се проведоха петъчните свободни тренировки. Тогава температурата на пистата достигна 50 градуса.