Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с охлаждането попречили на Ботас

Проблеми с охлаждането попречили на Ботас

39
0
Валтери Ботас

Проблеми с охлаждането са попречили на Валтери Ботас за запише по-силно класиране в Гран при на Австралия. Финландецът завърши 8-и след старт от едва 15-а позиция заради катастрофа в квалификацията и смяна на скоростната кутия.

В хода на състезанието той напредваше бавно, като имаше шанс двете коли на Хаас пред него да отпаднат и той да вземе повече точки.

„Очаквахме да бъде трудно и знаехме, че ни е необходима голяма разлика в скоростта, за да изпреварим някой, ако той не допусне грешка, каза пилотът на Мерцедес. – Това не особено трудно ако има няколко коли отпред, както се случи при мен след спиранията в бокса.

Не се случиха много неща, които да ми помогнат. Може би спечелих малко с виртуалната кола за сигурност, спирайки в бокса при този режим. Но като цяло беше разочароващо състезание, защото имахме добра кола, но не можехме да направим нищо.“

Освен това според Ботас в екипа са изчислили грешно нивото на охлаждане на колата спрямо условията на пистата. Това е налагало той да връща газта на всеки 2 обиколки да прави по-бавни такива, което не му е позволило да притисне колите отпред.

Валтери заяви още, че разликата в представянето на двигателите вече не е голяма, като Мерцедес още има малко предимство пред Рено. „Колите с мотори Рено не бяха зле в завоите и не можех да се доближа до тях“, завърши Ботас.