Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Полпозишънът е само първата стъпка, заяви Ботас

Полпозишънът е само първата стъпка, заяви Ботас

73
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Валтери Ботас спечели втори полпозишън за 2018 г., след като бе най-бърз в квалификацията за Гран при на Русия. Финландският пилот на Мерцедес по принцип се представя много добре на трасето в Сочи. Досега не е стартирал там на по-ниска от трета позиция, а през 2017 г. точно на тази писта спечели първа победа в кариерата си в F1.

„Чувството определено е чудесно. Тази година бях на първа позиция само веднъж – в Австрия, а от тогава измина дълго време. Беше добра обиколка. В крайна сметка успях дори малко да подобря времето си. Но това е само първата стъпка през уикенда. От старта до първи завой има сериозна дистанция и ще е важно да запазя позицията си”, обясни Ботас.

„Наясно съм, че тази писта ми пасва доста добре. В квалификацията направих няколко хубави обиколки, а автомобилът бе наистина силен, както демонстрират и времената. Отборът свърши изключителна работа с новите компоненти за това състезание. Стъпка по стъпка подобряваме болида, което е от сериозно значение за останалата част от сезона и битката в шампионата.”

Люис Хамилтън остана втори в квалификацията. Той бе по-бавен от съотборника си само с 4 хилядни от секундата при първия си опит в Q3. При второто си излизане англичанинът сбърка два пъти и се отказа от бързия тур. След финала на сесията той поздрави Ботас и каза, че съекипникът му е свършил по-добра работа.

„Последните ми две обиколки не бяха забележителни, но не винаги можеш да напаснеш всичко. Поне все още сме в битката за утре. Тимът ни се справя страхотно и много се радвам, че спечелихме позициите на първа редица. Ние изцяло разчитаме на отбора. Момчетата са безпогрешни и определено е мотивиращо да виждаш колко новости има, цялата еволюция през годината”, каза Хамилтън.