Начало Лайфстайл Патрик Демпси планира да филмира дуела между Волфганф граф Берге фон Трипс...

Патрик Демпси планира да филмира дуела между Волфганф граф Берге фон Трипс и Фил Хил

54
0
Марио Андрети,Патрик Демпси

Холивудската звезда Патрик Демпси иска да свърже своята работа като актьор и продуцент със своето хоби и страст – автомобилните спортове. Американецът приключи участието си в известен телевизионен сериал, за да може да се отдаде на своето хоби и да развива нови независими проекти. След като участва и през тази година с Порше в сериите за издръжливост, сега той иска да върне фокуса към началото на 60-те години и двубоя за титлата във Формула 1 между каращите за Ферари Волфганф граф Берге фон Трипс и Фил Хил в телевизионна продукция.

„Добре е, когато можеш да отвориш нова глава в своя живот“, обяснява Демпси в интервю пред Ройтерс. „Новият ми проект е базиран на книгата The Limit (Пределът – б.а.). В момента я преработваме и ще видим какво ще се получи. Интересът обаче е изключителен и планираме осем до десет епизода.“

Сериалът трябва да стане реалност благодарение на подкрепата на два телевизионни канала. В първата серия ще бъдат разгледани събитията от състезанието в Льо Ман през 1955 г., на което при най-големия инцидент в историята на моторните спортове загиват 83-а души. В последната серия пък ще е спечелването на титлата от Фил Хил след трагичната смърт на граф Берге фон Трипс в Италия.

Демпси иска да участва в новата продукция не само като продуцент, но и като артист. Той иска да участва в най-атрактивните и реалистични каскади.

„Обичам и двете и сега искам да събера и двете под една шапка“, обяснява Демпси своите страсти. През юни той дори успя да се качи на подиума на Льо Ман в клас GTE-Am, където проля доста сълзи.