Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем с DRS-а е причина за катастрофата на Ериксон

Проблем с DRS-а е причина за катастрофата на Ериксон

112
0
Заубер

От тима на Заубер потвърдиха, че причината за катастрофата на Маркус Ериксон в началото на следобедната петъчна тренировка на пистата Монца е проблем с DRS-а на колата му, който остана отворен. Автомобилът на шведа рязко свърна наляво преди първия шикан, удари се в предпазната бариера, излетя във въздуха и се преобърна няколко пъти. Същият проблем с DRS-а се случи и в болида на Шарл Льоклер, но бе отстранен и той продължи работата си.

„Преди всичко се радвам да кажа, че Маркус е добре – това е най-важното”, заяви шефът на Заубер Фредерик Васьор. „Открихме проблема, причинил инцидента в началото на втората сесия. DRS-ът му остана отворен, когато той натисна спирачките за първия завой. Същото нещо се случи и в колата на Шарл, след което го прибрахме веднага. Неговото класиране на девета позиция във втората тренировка доказва, че имаме сериозен потенциал на това трасе и сме оптимисти за утре.”

Ериксон благодари за подкрепата и отбеляза, че е невредим след толкова сериозен удар благодарение здравината на автомобила си.

„Тимът вече работи по поправянето на колата, така че да се върна на трасето утре”, добави той.