Начало Formula E News Представиха новото поколение болиди от Формула Е в Женева

Представиха новото поколение болиди от Формула Е в Женева

49
0

Новото поколение болиди от Формула Е бе представено днес в първия ден на 88-ото автомобилно изложение в Женева. Това е второто поколение автомобили в изцяло електрическите серии, наречено Gen2.

Те ще бъдат използвани за първи път през следващия сезон 5 – 2018/2019 г. Снимки на това как ще изглеждат болидите бяха показани още преди месец, а сега вече те бяха официално демонстрирани на Автосалона.

С максимална скорост от 280 км/ч и с възможността да се измине двойно по-голяма дистанция спрямо сегашните коли, болидите от Gen2 няма да имат нужда от смяна по време на състезанията от следващия сезон. А това показва колко бързо се развива тази технология и колко ефективна е вече тя.

„Невероятно е да видим прогресът, който сме направили за 4 години, каза президентът на ФИА Жан Тод. – Да удвоим максималния преход на колите и да увеличим толкова много мощността е фантастично постижение.

В шампионата вече участват марките Jaguar, Audi, DS, Mahindra, NIO, Renault  и Venturi, a от следващия сезон в него ще видим още BMW, Porsche, Mercedes и Nissan.“

Колите ще са по-леки от сегашните и ще разполагат с нови гуми от Пирели за всякакви условия – Pilot Sport all-weather tyre. Минималното задължително тегло с пилота ще е 900 кг, 385 от които са за батериите.

Ускорението от 0 до 100 км ще става за 2.8 сек. Колите ще са дълги 5160 мм, широки 1770 мм, а междуосието 3100 мм.