Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Форс Индия се радват на напредъка на VJM11

Пилотите на Форс Индия се радват на напредъка на VJM11

97
0
Естебан Окон

Естебан Окон взе позицията на „най-добър сред останалите” – мястото на грида зад пилотите на Ред Бул, Ферари и Мерцедес, което в Монако бе шесто заради неучастието на Макс Верстапен в квалификацията.

„Много съм щастлив, защото демонстрирахме силата си като отбор. Това е най-важната квалификация през годината и имаме страхотна възможност да спечелим точки. Екипът върши невероятна работа, за да подобрява автомобила – имаме новости във всеки старт и това наистина ни се отплаща. Не усещах обиколката си в Q3 като най-силната за уикенда, но болидът работеше чудесно и времето бе на ниво. Няма да се отнасям, тъй като надпреварата е дълга”, коментира Окон.

Съотборникът му във Форс Индия Серхио Перес бе девети в сесията за разпределение местата на грида. Той бе доволен от работата си в Q1 и Q2. В Q3 обаче позагуби доброто си усещане.

„Дори тогава бях само на десета от шестата позиция. Беше много малка разлика, но доведе до значително по-задно класиране. Въпреки това се радвам какъв напредък имахме с колата след свободните тренировки. Естебан свърши фантастична работа и темпото ни ми дава увереност за състезанието”, допълни той.