Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предварителният F1 календар за 2019 г. включва 21 старта

Предварителният F1 календар за 2019 г. включва 21 старта

14462
0
F1, Формула 1
снимка: Спас Генев

Предварителният календар за сезон 2019 г. във Формула 1 бе обявен от Формула Уан Мениджмънт. Той включва 21 старта. Първото състезание е планирано за 17 март – Гран при на Австралия, а финалът трябва да е в Абу Даби на 1 декември.

„За мен е огромно удоволствие да обявя предварителния календар за 2019 г., който се състои от 21 старта, също като настоящия сезон”, заяви главният изпълнителен директор на ФОМ Чейс Кери.

„За нас е чест, че организаторите на Гран при на Япония договориха нова, дългосрочна сделка с нас. Радвам се също така да потвърдя, че с изключително ценната помощ на Мерцедес-Бенц, немските автомобилни клубове ADAC и AvD и германския министър на транспорта и дигиталната инфраструктура постигнахме споразумение с община Хокенхайм и промоутъра от едноименното трасе, което ще позволи на това легендарно състезание да се състои и през 2019-а. Всичко това демонстрира как всички във Формула 1 работят заедно, за да осигурят дългосрочното бъдеще на спорта.”

Новият договор за провеждането на Гран при на Япония е тригодишен – от 2019 до 2021 г. включително. Бе потвърдено, че Хонда – които са и собственици на пистата Сузука – ще са основен спонсор на надпреварата още от този сезон.

Мерцедес пък не само са работили за запазването на Гран при на Германия в календара, но и компанията ще е основен спонсор на състезанието в Хокенхайм.

„Тазгодишната надпревара там бе демонстрация на ентусиазма, който Формула 1 генерира в Германия”, коментира спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф. „Ето защо за нас бе важно да сторим всичко по силите си, за да подсигурим мястото на домашното си състезание и за догодина.”

Предварителният календар за догодина е подреден както следва:

17 март

Мелбърн, Австралия

31 март

Сахир, Бахрейн

14 април

Шанхай, Китай

28 април

Баку, Азербайджан

12 май

Барселона, Испания

26 май

Монте Карло, Монако

9 юни

Монреал, Канада

23 юни

Пол Рикар, Франция

30 юни

Шпилберг, Австрия

14 юли

Силвърстоун, Великобритания

28 юли

Хокенхайм, Германия

4 август

Будапеща, Унгария

1 септември

Спа, Белгия

8 септември

Монца, Италия

22 септември

Сингапур

29 септември

Сочи, Русия

13 октомври

Сузука, Япония

27 октомври

Аутодромо Ерманос Родригес, Мексико

3 ноември

Остин, САЩ

17 ноември

Интерлагос, Бразилия

1 декември

Яс Марина, Абу Даби