Начало Други Победи за Камбуров, Влъчков, Симеонов и Станев на писта Хасково

Победи за Камбуров, Влъчков, Симеонов и Станев на писта Хасково

179
0

Пламен Камбуров, Иван Влъчков, Симеон Симеонов и Венцислав Станев спечелиха победите в своите класове съответно Макси, Туринг, Спорт и Енеос във втория кръг от шампионата на Затворен маршрут – писта Хасково. Заради малкия брой участници в Макси – 4, пилотите в нея караха заедно с тези в Туринг.

Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм потегли от четвърта позиция, но още във втория завой след старта пое лидерството и не го изпусна до финала. Това е първи успех за Камбуров за сезона. Втори остана стартиралият от полпозишън Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10. Трети е Румен Киров със Субару Импреса.

„Въпреки трудностите по време на тренировките успях от четвърта позиция да поведа след старта и да спечеля първото място. Беше ми доста трудно да съхраня позицията, тъй като се опитах да опазя автомобила максимално, каза Камбуров, който се състезава с Мицубиши Лансър Ево 9.

– Както споменах по-рано, големият брой обиколки просто е непосилен за тези мощни коли. Постарах се също така да съм доста предпазлив заради обединението, което направиха организаторите със серия Туринг. В крайна сметка се получи желаният резултат.“

В серия Туринг първи стана Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба. Шампионът за последните 2 години води от старта до финала, като сериозна конкуренция му оказа Давид Будев с Хонда Сивик от екипа на Влъчков Рейсинг. Двамата се движеха на близка дистанция, като разликата бе около 3-4 секунди.

В края старозагорският пилот върна газта и завърши 2-и. Трети се нареди Косьо Йорданов с Хонда Сивик също от Влъчков Рейсинг, който за първи път кара с такава машина. „Благодаря на публиката, на екипа ми и на Дамасцена Алба, благодарение на които сме тук и участваме, заяви Иван. – Карахме заедно с колите в Макси и трябваше да се внимава повече.”

В серия Спорт първи стана Симеон Симеонов с Хонда Сивик, следван от Деян Куманов и Александър Димитров със същите автомобили. Симеонов води страхотна битка с Искрен Веселинов, като двамата на 2 пъти си размениха лидерството. Веселинов обаче получи технически проблем и отпадна.

За Купа Енеос, където всички кара с автомобили Ауди А4, Венцислав Станев изпревари с 1.5 сек Ташо Ташев. Трети завърши Кольо Карастоянов, който стартира от полпозишън. Карастоянов потегли чудесно в надпреварата, но в петата обиколка бе изпреварен от Станев, който го следваше плътно. Обиколка преди края Ташев се пребори за втората позиция, минавайки пред Кольо.