Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с прегряване на гумите спъват Мерцедес

Проблеми с прегряване на гумите спъват Мерцедес

86
0
Валтери Ботас

Тимът на Мерцедес изкара необичайно труден ден на пистата Хунгароринг, като и в двете тренировки там Люис Хамилтън и Валтери Ботас бяха пети и шести. Все пак англичанинът определи петъка като сравнително нормален въпреки грижите си с прегряването на гумите.

„Ферари и Ред Бул бяха доста бързи и имаха малко по-добро темпо от нас, така че имаме работа за вършене”, заяви Хамилтън. „Пистата е сложна и гумите прегряват. Най-големият проблем е грижата за задните гуми. Температурите днес и конфигурацията на трасето – завой след завой след завой – направиха работата с тях истинско предизвикателство, тъй като нямаше кога да се охладят. Ще прегледаме информацията си, за да открием какви промени са ни нужни за утре. Надявам се да открием нещо, както и в събота да е сухо, за да тестваме каквото и да решим да направим.”

Ботас сподели, че петъкът за него не бе лек и болидът му е бил труден за управление.

„Не успявах да направя добър тур, особено в първата сесия. Подобрихме реглажите за следобедната сесия, но все още имаме работа. Това е много трудна писта – необходим е добър баланс и ние трябва да стабилизираме повече автомобила си. Прогнозата за утре е вятърът да смени посоката си и това също трябва да се вземе предвид. Имахме проблем да накараме ултрасофта да работи постоянно, прегряваше”, каза още финландецът.