Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата в Монако просто не пасва на Уилямс, коментира Маса

Пистата в Монако просто не пасва на Уилямс, коментира Маса

39
0

Пистата в Монако просто не пасва на болида на Уилямс FW37, заяви Фелипе Маса след квалификацията по улиците на княжеството.

Бразилският пилот се класира 14-ти, а съотборникът му Валтери Ботас дори не прескочи Q1.

„Квалификацията очевидно бе трудна за нас и не сме на обичайните си позиции”, заяви и оперативният шеф на тима Роб Смедли. „Цяла седмица преглеждаме данните и се опитваме да подобрим скоростта си. Намерихме някои решения, но в квалификацията не се справихме. Да стартираш в Монако от 14-та и 17-та позиция не е добър вариант, тъй като е много трудно да се изпреварва, но ще видим какво можем да направим. Целта ни ще е и двете коли да са в точките на финала.”

Маса обясни, че не е имал някакви проблеми по време на квалификацията, които да са причина за класирането му.

„Монако просто е писта, която не пасва на характеристиките на болида ни. През целия ден така и не постигнахме желаните времена. Утре няма да е лесно, но всичко е възможно, като се има предвид характерът на пистата. Резултатът не е страхотен, тъй като свикнахме да се класираме по-напред, но съм уверен, че все още имаме шанс за точки. Върху това трябва и да се фокусираме”, допълни Фелипе.

Ботас попадна в трафик при първото си излизане със суперсофт, не можа да установи нужното темпо и да загрее гумите.

„В бързата си обиколка просто нямах сцепление. Знаехме, че пистата няма да пасне на болида ни и имаме проблем да накараме гумите да работят през целия уикенд. Но пък на такава писта могат да се случат много неща и ако се опазим от неприятности, финал в топ 10 все още е възможен”, добави финландецът.