Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Престъпно е водещите отбори да не забелязват Перес, смятат във Форс Индия

Престъпно е водещите отбори да не забелязват Перес, смятат във Форс Индия

76
0
Серхио Перес

Спортният шеф на Форс Индия Боб Фърнли смята, че Серхио Перес е най-подценявания пилот в решетката във Формула 1 в момента. Според него е престъпно водещите отбори да не му обръщат внимание с оглед на представянията, които прави в последните години.

Мексиканецът завърши 3-и в последното състезание в Баку, което е най-доброто класиране за последните 2 години за тима на Виджай Маля. Перес кара своя 5-и пореден сезон с Форс Индия, като в кариерата си досега беше в топтим само през 2013 г., когато кара за Макларън.

Във Форс Индия Перес записа няколко подиума, като бе 3-и и в Баку през 2016 г. „Съчувствам на Серхио, защото той може би е най-подцененият пилот в F1, каза Фърнли пред Sky Sports. – Като състезател той е страхотен, и въпреки че никога не искаме да го загубим, е престъпление, че той не е забелязван от големите отбори.”

Самият Перес каза, че може да направи още много в спорта, като смята, че ще получи шанс за изява с оглед на здравата работа, която върши в последните години.

„Смятам,че заслужавам кола, с който да покажа пълния ми потенциал, каза Серхио пред Sky Sports. – Засега няма свободно места в големите отбори, а ако искаш да направиш нещо значимо в F1, трябва да си в един от тях.”