Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Попаднах на трафик с новите гуми, обясни Райконен

Попаднах на трафик с новите гуми, обясни Райконен

74
0
дъжд,Ферари

Тимът на Ферари бе фаворит в битката за първа позиция на грида за Гран при на Унгария, но изсипалият се над трасето до Будапеща дъжд превърна квалификацията в съвсем различна борба. В крайна сметка пилотите на Скудерията Кими Райконен и Себастиан Фетел се класираха съответно трети и четвърти.

„Този уикенд колата ни върви добре като цяло и във всякакви условия, коментира Райконен, който бе поздравен след сесията от съпругата си Минту и сина си Робин. „Ситуацията в квалификацията бе сложна, но карането много ми хареса. Скоростта бе налице, автомобилът вървеше чудесно. Днес бяхме по-конкурентоспособни на мокро, отколкото на други места. Беше хубаво чувство и останах доволен, защото напоследък това не ни бе силна характеристика.”

„В Q3 с използвани гуми бяхме най-бързи от всички, но с новите се получи малшанс, тъй като попаднах на трафик. Оказах се зад друг болид, а при водния спрей от кола отпред не може да се направи чиста обиколка. Нямаше какво да сторим, не ни стигна време. Жалко, тъй като имахме голямо сцепление с новите гуми. Сигурен съм, че разполагахме с необходимата скорост и всичко необходимо, за да вземем първата позиция, но трябва да сме положително настроени и доволни, че сега вече можем да се борим в челото на мокра писта.”

Фетел заяви, че според него сесията не е била ужасна, но все пак му е липсвало нужното темпо.

„Условията бяха сложни и беше трудно да извлечем всичко от колата. Все пак мисля, че обиколките като цяло бяха наред. На мокро не бяхме толкова уверени, колкото на сухо, но според мен се справихме добре. Очевидно ни липсваше нещо. Да видим какво ще стане утре. Стартът е важен, но надпреварата е 70 обиколки. Колата ни обаче е чудесна във всякакви условия и това е най-важното”, каза още немският пилот.