Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул смятат, че борбата в квалификацията ще е по-оспорвана

Пилотите на Ред Бул смятат, че борбата в квалификацията ще е по-оспорвана

32
0
Макс Верстапен

Пилотите на Ред Бул напълно доминираха в свободните тренировки преди Гран при на Монако. И в двете сесии в четвъртък Даниел Рикиардо бе най-бърз, следван от съотборника си Макс Верстапен.

„Обичам да карам на това място”, коментира Рикиардо, който направи общо 69 обиколки. Помага ако си бърз, но независимо от всичко управлението на болид от Формула 1 тук е невероятно забавление. Гумите хиперсофт ни дадоха малко повече сцепление, а и е готино да чупиш рекорди за обиколка. Смятам, че в събота ще сме още по-бързи. Някои сегменти от пистата са просто изумителни.”

„Намерението ни този уикенд е да се опитаме да спечелим. И двете коли вървяха наистина добре в тренировките – с Макс се борехме за първите позиции през целия ден. Според мен и останалите ще вдигнат темпото в квалификацията. Сигурен съм, че битката ще стане по-оспорвана, тъй като нямаме представа върху какво работят съперниците.”

Верстапен също каза, че представянето на Ред Бул в свободните сесии бе чудесно, както и че автомобилът върви добре на уличното трасе в княжеството.

„Всъщност управлението бе леко, не направихме кой знае какви промени в настройките, което е чудесно, особено на такъв тип писта. Автомобилът ни е страхотен, но има проблеми при наличието на дълги прави. Тук не са особено дълги, така че темпото и добро. Не успях съвсем да напасна секторите, но все пак е само четвъртък”, допълни Макс.