Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул очакват интересно състезание заради старта си от дъното...

Пилотите на Ред Бул очакват интересно състезание заради старта си от дъното на грида

81
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен и Даниел Рикиардо завършиха трети и четвърти във втората петъчна свободна тренировка за Гран при на Русия. Холандският пилот на Ред Бул направи 54 обиколки за двете сесии, докато австралийският му съотборник завъртя 48.

„Беше добър петък за нас”, коментира Верстапен. „Трето място във втората тренировка е по-добро от очакваното постижение. Автомобилът работеше както трябва от самото начало, дългите серии бяха чудесни, изглежда сме в добра форма. Поведението на болида като цяло е удовлетворяващо. Трябва само да разберем по-добре това на гумите, за да си съставим план за състезанието.”

„Чудесно е, че сме около Ферари и поради това досега няма от какво да се оплакваме. Не знам каква ще е стратегията за квалификацията, но вероятно няма да карам в цялата сесия (заради наказанията за сменена задвижваща система – б.р.). Очаквам също така във Ферари да открият нещо тази вечер, така че битката ще е близка. Санкциите не са толкова тежки за понасяне тук, тъй като Сочи не е най-силната ни писта. По-добре да ги наложат на това трасе. Стартирането от дъното на грида ще е забавно. Придвижването напред и изпреварването на съперници никога не е лесно, но ще видим докъде можем да стигнем.”

Рикиардо също бе доволен от автомобила и темпото си, допълвайки, че карането в петъчните сесии е било истинско удоволствие за него.

„Следобед попаднах в трафик при дългите си серии, което ни даде представа каква ще е ситуацията в състезанието. Тази писта не е сред лесните за изпреварвания, но се справяме и смятам, че надпреварата ще е доста интересна. Радвам се, че има износване на гумите. Ако стратегията беше лесно избираема и само с едно спиране, всичко щеше да е доста предсказуемо. Надявам се два питстопа да направят нещата по-вълнуващи”, каза още австралиецът.

Той също не вижда особен смисъл да кара в цялата квалификация, тъй като има наказания за сменени компоненти в задвижващата система. Даниел обаче ще прецени заедно с тима как да процедира след третата свободна сесия.