Начало Moto News Пилотите на Repsol Honda най-бързи в тренировките на Арагон

Пилотите на Repsol Honda най-бързи в тренировките на Арагон

32
0

Пилотите на Repsol Honda Дани Педроса и Марк Маркес бяха най-бързи във висшия клас MotoGP за петъчните свободни тренировки на пистата Арагон, където този уикенд ще се проведе 14-ия кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Испанецът постигна 1:48.429 мин във втората сесия, изпреварвайки само с 0.065 сек съотборника си.

Трети остана Кал Кръчлоу с LCR Honda, който изостана само на 0.081 сек от водача. Основният съперник на Маркес за титлата Валентино Роси с Yamaha остана 4-и. Пол Еспергаро с Yamaha Tech 3 също се представи добре и завърши пети. Маверик Винялес остана шести със своя мотор Suzuki, а съотборника на Доктора Хорхе Лоренсо бе седми.

След като в първата сесия само Маркес след под границата на 1:49 мин и бе най-бърз в нея, сега това сториха цели осем мотоциклетисти. Четирима състезатели пък катастрофираха на завой номер 2 – братята Еспергаро, Юджийн Лавърти и Алекс Лоус, но за щастие никой от тях не пострада сериозно.

Световният шампион от 2006 г. и състезател в Супербайк Ники Хейдън се завърна в кралския клас за настоящия кръг, замествайки контузения Джак Милър. Първата му тренировка му бе предимно опознавателна и той завърши с предпоследно време – 1:51.873 минути. Във втората той подобри времето си с почти една секунда, но въпреки това остана последен.

Андреа Яноне от Ducati взе решение да пропусне остатъка от уикенда заради контузията, която получи в предния кръг. Той страда от наранявания на гръбначния стълб по време на тренировките в Сан Марино. Яноне заяви, че ще вземе окончателно решение дали ще се състезава на Арагон след двете тренировки днес, но дори не взе участие на втората. Мястото му отново ще заеме Микеле Пиро.