Начало Автомобили Принцът на Уелс посети завода на Nissan в Съндърланд

Принцът на Уелс посети завода на Nissan в Съндърланд

65
0

Принцът на Уелс Чарлз посети завода на Nissan в Съндърланд (Великобритания). Той разгледа процеса на производство на изцяло електрическия LEAF и научи подробности за Nissan Skills Foundation – програма, която подпомага деца в развитието на различни умения и практики.

Преди почти три десетилетия (по време на визита в Япония през 1986 г.) британският престолонаследник участва в церемония Дарума, с която бе отбелязано началото на производството в завода. При последната си визита той се запозна с развитието на електрическото задвижване и технологиите, превърнали LEAF в най-добре продавания EV модел.

Nissan LEAF се прави в завода в Съндърланд от 2013 г. Това е първият изцяло електрически автомобил в света, който бе пуснат в масово производство.

– За нас бе чест да посрещнем принца на Уелс. Негово кралско височество прояви интерес към производството на LEAF и развитието на завода до едно от най-успешните автомобилни предприятия във Великобритания – заяви председателят на Nissan Europe Пол Уилкокс.

Принц Чарлз разгледа още Nissan Global Training Centre и се запозна с някои от дейностите на фондацията за развитие уменията на деца.

– Nissan създаде тази фондация през миналата година с цел да използва всичко – от електрически автомобили до Формула 1, за да окуражи и вдъхнови младите хора да учат инженерство и свързани с работата ни специалности – обясни Кевин Фицпатрик, отговарящ за производството вицепрезидент на Nissan. – За нас бе удоволствие да покажем на принца на Уелс някои от дейностите, които разработваме с местните училища.

Nissan LEAF пък постави нов рекорд по продажби в Европа през 2014 г. От автомобила са реализирани 14 658 броя, което е ръст от 33% в сравнение с предходната година. компанията е с 26% дял на пазара на електромобили.