Начало Formula E News Ягуар представи новия си болид за Формула Е

Ягуар представи новия си болид за Формула Е

87
0

Екипът на Ягуар представи новия си болид за следващия сезон във Формула Е. Колата носи названието I-TYPE 2 и е с нови цветове. С нея босът на тима Джеймс Баркли се надява пилотите на тима да печелят редовно точки през идния сезон.

А те за следващия сезон 2017/2018 г. са в променен състав. Към екипа ще се присъедини Нелсон Пике-младши. Той ще бъде съотборник на Мич Еванс. Бразилецът е първия шампион в сериите, които стартираха със сезон 2014/2015, но в последните 2 не успя да запише съществени резултати с екипа си NextEV/NIO и реши да смени екипа.

В Ягуар Пике ще замести Адам Керол, като заяви, че е развълнуван да стане част от отбор с толкова голяма история в моторните спортове. „Отдадеността на екипа към електрическите състезания е вдъхновяващ, заяви Нелсон. – За мен е част да съм част от него.“

Еванс пък бе определен от Баркли като един от изключителните дебютанти за миналия сезон, който беше първи за Ягуар в сериите. Той победи категорично своя съотборник Керол. Според Мич тимът се движи в правилната посока и няма търпение новият сезон да започне.