Начало Картинг Първа победа на Мишел Георгиев в клас ICC. Голяма битка в ICA/J

Първа победа на Мишел Георгиев в клас ICC. Голяма битка в ICA/J

236
0

Днес на Лаута се проведе четвъртия кръг от Републиканското първенство по картинг. Времето се смили над участниците и зрителите и след обилния дъжд снощи, днес не валя. Състезанието се проведе в пет класа по два манша. Първи стартираха най-малките ни картингисти в клас Mini Bg. Лидер и в двата манша бе Мартин Бакърджиев от отбора на Мегапорт и заслужено се качи на най високото място на стълбицата. След него е Адриан Петров от Хидролифт, който се нареди съответно трети в първия и втори във втория манш. Третото място остана за Кристиян Крумов от Мегапорт, завършил съответно на второ място в първия и на пето във втория манш.

Kласиране в клас Mini Bg
1. Мартин Бакърджиев, Мегапорт
2. Адриян Петров, Хидролифт
3. Кристиян Крумов, Мегапорт
4. Давид Киркоров, КК Кюстендил
5. Юлиян Серафимов, Съни картинг
6. Кристиян Станев, Хидролифт
7. Петър Колев, Хидролифт
8. Георги Сердаров, ИКИ Рейсинг
9. Светла Иванова, Мегапорт
В клас Mini Николай Николов от Мегапорт стартира от първа позиция в първия манш, но завърши втори. Бе изпреварен от Лъчезар Иванов от Ту фаст рейсинг с леко побутване, за което съдиите прецениха, че е в рамките на позволеното. През втория манш обаче Иванов след 2 предупреждения за неспортсменско поведение на пистата бе дисквалифициран. Така най-високо на стълбицата се изкачи Николай Николов, следван от представителите на Хидролифт Георги Тачков (завършил съответно трети и втори в двата манша) и Стефан Тахов (трети в първия и четвърти във втория манш).

Класирене в клас Mini
1. Николай Николов, Мегапорт
2. Георги Тачков, Хидролифт
3. Стефан Тахов, Хидролифт
4. Давид Слави, Мегапорт
5. Лъчезар Иванов, Ту фаст рейсинг
6. Радостин Атанасов, Делта картинг

Най-интересно в цялото състезание бе първия манш в ICA/J. Той започна с катастрофа във втория завой с трима участници. Комисарите прекратиха манша и го пренасрочиха последен, след всички останали, за да може в боксовете да се охладят страстите. След рестарта на състезанието поведе Денис Янев от Хидролифт. Далеч след него остана втория Тодор Батков от Ту фаст рейсинг, следван от Теньо Кирилов, Хидролифт. Митко Матев от София Ауто, който стартира последен успя да стигне до четвърта позиция. Митко беше много бърз и направи много опити да изпревари Теньо Кирилов, който обаче успешно си пазеше третата позиция. През това време обаче Янев и Батков се откъснаха напред. Усилията на Матев все пак се увенчаха с успех и след като изпревари Кирилов за няколко обиколки стигна до Батков. Започна борба за третата позиция, която прикова вниманието на публиката по трибуните. През това време Денис Янев, може би успокоен от комфортната си преднина намали темпото. Така Батков и Матев го настигнаха и нещата станаха още по-сложни и непредвидими. Така неусетно дойде и края на манша и те финишираха в този ред. През втория манш Митко Матев стартира много добре и още след първия завой поведе колоната, следван от Денис Янев, Теньо Кирилов и Тодор Батков. По Късно Батков младши допусна грешка, завъртя се и остана последен, за съжаление на известния си баща и останалата група негови фенове, наблюдавали състезанието.

Класиране в клас ICA/J
1. Денис Янев, Хидролифт
2. Митко Матев, София Ауто
3. Теньо Кирилов, Хидролифт
4. Тодор Батков, Ту фаст рейсинг
5. Красимир Шарков, София Ауто
6. Александър Стоев, Хидролифт
7. Симеон Богданов, София Ауто

Много интересна беше борбата и в клас ICC. След отлично каране, първи се наложи Мишел Георгиев от София Ауто. Това е първата му победа в този клас. Мишел стартира от трета позиция в първия манш. Точно пред него, на първа позиция беше Владимир Арабаджиев. На старта обаче картинга му загасна и това попречи на Мишел да стартира добре. Така той се нареди на четвърта позиция след Искрен Маринов, Борис Богданов и Беян Фаик. Мишел постоянно беше с най-добро време и успя да стигне до втората позиция. На старта на втория манш, Мишел се изстреля като ракета и поведе колоната, натрупа преднина и я запази през цялото състезание. Владимир Арабаджиев, след проблемите в първия манш, завърши последен, но поради получена помощ, забранена от правилника, бе лишен от точките, които му се полагат за класирането му в манша. Във вторият манш стартира много добре, след което се пребори и с Искрен Маринов и успя да стигне до втора позиция.

Класиране в клас ICC
1. Мишел Георгиев, София Ауто
2. Искрен Маринов, ИКИ Рейсинг
3. Борис Богданов, София Ауто
4. Беян Фаик, Делта мотор спорт
5. Владимир Арабаджиев, Виктория рейсинг

В клас Hobby почти нямаше борба. Там единствената интригата беше създадена от Илиан Наумов. Той се завъртя в първия манш и му изгасна двигателя. Остана последен и след това настигна и изпревари Петя Баръмска. Тук лидер и в двата манша бе Христо Васлиев и нито за миг никой не е имал съмнение, че той ще победи. В клас Hobby карат с доста различни картинги и това прави борбата неравностойна.

Класирането в клас Hobby
1. Христо Василев, Хидролифт
2. Фаик Фаик, Делта мотор спорт
3. Илиан Наумов, Хидролифт
4. Полина Тахова, Хидролифт
5. Петя Баръмска, Делта картинг