Начало Други Педроса ще се опита да е готов за Лагуна Сека

Педроса ще се опита да е готов за Лагуна Сека

63
0

Дани Педроса ще се опита да се състезава в MotoGP на Лагуна Сека този уикенд въпреки катастрофата му на пистата Заксенринг миналата седмица.

Испанецът водеше убедително в проливния дъжд, когато падна и нарани лявата си ръка и десния си глезен при удара си в бариерите.

Той имаше фрактура на един пръст, фрактура на китката и изкълчен глезен, но все пак лети към САЩ в сряда.

„Решихме да дам най-доброто от себе си, за да карам този уикенд” – казва Педроса. „Но знаем, че няма да бъде лесно и че не можем да сме запознати напълно със състоянието ми, докато не се кача на мотора в петък.”

„Това е труден момент за мен, но имам голямо желание и ако има възможност да карам нормално мотора си, то наистина искам да го направя. Лагуна обаче е физически много изморителна писта, когато караш на 100 %, така че ще бъде трудно за мен с оглед на контузиите ми. Но аз знам, че мога да разчитам на подкрепа от страна на хората около мен да ме вкарат в най-добрата възможна форма.”

„Феновете на Лагуна са страхотни, с респект към всички състезатели, така че бих искал да дам най-доброто от себе си за тях. Ще видим какво можем да направим, но искам да благодаря на всички около мен, както и на почитателите ми, за подкрепата през последните няколко дни.”