Начало Moto News Педроса ще стартира първи в Италия

Педроса ще стартира първи в Италия

35
0

Пилотът на Репсол Хонда – Дани Педроса, спечели първата позиция в днешната квалификация за Гран при на Италия, четвърти кръг от MotoGP.

Така испанецът взе втория си полпозишън за сезона, преборвайки сънародника си Хорхе Лоренцо с Ямаха с малко под две десети.

Трети се нареди пилотът на Дукати Кейси Стоунър, който обаче остана на над 6 десети от времето на Педроса. Съотборникът му Ники Хейдън остана непосредствено зад него, след като успя да изпревари Колин Едуардс (Монстер Ямаха Тек 3) и Ранди де Пюние (LCR Хонда), дали съответно пети и шести резултат днес.

Новакът Бен Спийс ще тръгне седми утре, а до него на трета редица се наредиха съотборникът на Педроса – Андреа Довициозо и Алекс Еспаргаро от отбора на Прамак.

Световният шампион при 250-кубиковите от миналата година – Хироши Аояма, зае последната позиция в Топ 10 и бе доволен от резултата си след края на сесията.

Както вече съобщихме малко по-рано, световният шампион Валентино Роси претърпя тежка контузия в последната свободна тренировка и затова не взе участие в квалификацията, като няма да участва също и в състезанието на пистата Мугело утре. В момента той се подготвя за операция на наранения си пищял, която ще му бъде направена до няколко часа.