Начало Moto News Педроса слага край на кариерата си в MotoGP

Педроса слага край на кариерата си в MotoGP

63
0
Дани Педроса

Дани Педроса обяви, че слага край на кариерата си в MotoGP в края на този сезон. Пилотът на Repsol Honda, който ще стане на 33 години през септември, обяви това на пресконференция преди началото на уикенда за Гран При на Германия на Заксенринг.

Испанецът е част от кралския клас от 2006 г., като винаги досега е карал само за Repsol Honda. Той обаче загуби мястото си в тима за 2019 г., след като екипът привлече Хорхе Лоренсо, който този сезон кара за Ducati.

„Да напусна е решение, което обмислях от дълго време, каза Дани. -Взех го много трудно, защото обичам много спорта. Въпреки добрите варианти, които имах пред себе си, чувствам, че вече не се състезавам със същото усещане като преди. Приоритетите ми са други.“

Педроса първо спечели титлата в клас до 125 куб.см през 2003 г., а след това две последователни титли следващите два сезона в клас до 250 кубика. Съответно през 2006 г. влезе в MotoGP, като записа 31 победи и 112 подиума.

Дани общо 3 пъти завърши сезона на втората позиция в генералното класиране. Тази година му е най-слабата в MotoGP, като след 8 кръга е едва 12-и в общото класиране, без класиране на подиума.