Начало Moto News Педроса спечели първата си победа за сезона

Педроса спечели първата си победа за сезона

48
0

След като стартира от първа позиция, испанецът Дани Педроса от екипа на Репсол Хонда не изпусна лидерската си позиция до финала и така успя безапелационно да спечели провелата се днес Гран при на Италия в MotoGP.

Лидерът в класирането за момента – Хорхе Лоренцо, остана втори, но въпреки това увеличи преднината си в генералното класиране. След финала испанецът облече фланелка със състезателния номер на своя съотборник Валентино Роси, за да покаже съпричастността си към световния шампион, който се контузи тежко вчера.

Трети в домашното си състезание остана съотборникът на Педроса – Андреа Довициозо.

Пилотът на Дукати – Кейси Стоунър, финишира четвърти, след като успя да се пребори с останалите съответно пети и шести – Марко Меландри (Сан Карло Грезини Хонда) и Ранди де Пюние (LCR Хонда) в една изключително оспорвана битка, продължила до самия финал.

На седма позиция се нареди пилотът на сателитния отбор на Ямаха – Бен Спийс, за който това бе първо състезание на тази писта, а след него финишира друг новак – Алекс Еспаргаро (Прамак Рейсинг).

Италианецът Марко Симончели (Сан Карло Грезини Хонда), излезе извън трасето в първия етап от състезанието за да избегне контакт с пилота пред него на един десен завой, но остана на мотоциклета и се върна в борбата, като в крайна сметка завърши девети. Последната позиция в Топ 10 днес пък остана за ветерана Лорис Капироси със Сузуки.

Разочарование претърпя Ники Хейдън (Дукати), който изпусна мотоциклета си още в началото на състезанието и бе принуден да се откаже.

Така след днешното състезание Лоренцо вече има 90 точки, а победителят днес – Педроса, е втори с 65.