Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Връщане в Макларън не е бил вариант за Перес

Връщане в Макларън не е бил вариант за Перес

39
0
Серхио Перес

Завръщане в екипа на Макларън никога не е било опция за Серхио Перес. Това заяви самият пилот дни преди началото на уикенда за Гран при на Русия. Очаква се именно в Сочи да бъде обявено оставането на мексиканеца в сегашния му тим Форс Индия.

В Макларън пък наеха Карлос Сайнц от Рено и младия британския талант Ландо Норис. Перес беше в Макларън през 2013 г., но бе освободен след само един сезон, като колата му не беше конкурентноспособна.

„Говорихме с Макларън, каза Серхио. – Но мисля, че по това време знаех какво ще правя в бъдеще. Те бяха много заинтересовани от моите планове, но аз съм много щастлив с това, което имам в момента и смятам, че това е най-добрата опция и за бъдещето ми.

Но така се случва понякога – може да си много близо до водещ отбор и на следващия ден може да се окажеш без място в решетката. Не може да приемаш нищо за даденост. С Форс Индия се озовах на великолепно място. Тимът бeше един от най-малките, но израснахме и предните 2 сезона бяха страхотни.”

Според Перес ако един пилот не може да си осигури място във водещите отбори на Мерцедес и Ферари, то Форс Индия е много атрактивна опция към момента, но и за следващите години.