Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес смята, че Окон може и да не се върне в F1

Перес смята, че Окон може и да не се върне в F1

102
0
Естебан Окон,Серхио Перес

Серхио Перес смята, че доскорошният му съотборник Естебан Окон в Рейсинг Пойнт може и да не се върне във Формула 1 в бъдеще.

Французинът загуби мястото сив  тима за сметка на Ланс Строл, чийто баща Лорънс закупи фалиралия тим на Форс Индия. Перес пък си запази мястото в тима благодарение на сериозните си спонсори и солидното представяне в състезанията.

Окон, който не се разбираше добре с Перес и двамата имаха няколко инцидента като съекипници, ще бъде тестпилот на Мерцедес този сезон, като ще има шанс да се върне в Гран при през 2020 г. като заместник на Валтери Ботас, ако последният не се представи убедително през идния сезон.

„Мисля, че една година извън Формула 1 може да промени наистина много, заяви 28-годишният мексиканец. – Може би той ще се върне и ще кара за Мерцедес, но човек никога не може да знаеш какво ще му донесе бъдещето. Положението му е рисково.

Мисля, че на него все още му липсва зрялост, но тя идва с времето. Окон не беше най-добрият ми съотборник. Като такъв оценявам Хюлкенберг. В Мерцедес той се намира в страхотна позиция. Естебан определено заслужава място във Формула 1, тъй като е един от най-добрите пилоти в нашия спорт.“