Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петото място било очаквано от Алонсо

Петото място било очаквано от Алонсо

68
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо малко изненадващо заяви, че е очаквал да завърши на 5-о място или на място близко до това в Гран при на Австралия, въпреки 10-ата си стартова позиция в решетката. Испанецът се класира 11-и, но заради наказанието на Ботас от 5 места се придвижи напред.

В хода на състезанието пилотът на Макларън поддържаше отлично темпо, като се възползва от грешките на Карлос Сайнц и Макс Верстапен, а освен това направи единственото си спиране в бокса в периода на виртуална кола за сигурност.

„Мисля, че това бе повече или по-малко очаквано, коментира 5-ото си място Алонсо. – Знаехме, че имаме силно състезателно темпо, което е по-добро от квалификационното. Възползвахме се и от някои от проблемите, които имаха другите.

В последните 20 обиколки бях атакуван от Верстапен и успяхме да се защитим. Доволен съм, като тимът свърши страхотна работа с интеграцията на задвижващата система на Рено за 2-3 месеца. Завършихме и с двете коли в зоната на точките (Вандоорн финишира 9-и) и това е добър старт за сезона.“