Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров: Трябва да допускаме по-малко грешки

Петров: Трябва да допускаме по-малко грешки

51
0
Виталий Петров

Виталий Петров за представянето си в последната надпревара от световния шампионат на Формула 1 Гран при на Европа и за очакванията си за предстоящия кръг във Великобритания.

– Имаше ли шанс да седнеш и да анализираш случилото се във Валенсия?

– Да, разбира се. Разговарях с инженерите си във фабриката, за да разберем всичко какво се случи в този старт. Случилото се при потеглянето бе моя вина – натиснах планката на волана и тъй като тя е особено чувствителна, се оказах на втора предавка, когато светлините изгаснаха. Ясно е, че това не бива да се случва повече, така че направихме необходимите промени по волана, за да го избегнем. Иначе във Валенсия доста отбори се представиха на ниво. В известен смисъл това ни показа за пореден път, че трябва непрекъснато да работим и развиваме автомобила.

– Силвърстоун е класическа писта, на която ще се състои домашното състезание на отбора. Харесва ли ти да караш там?

– Силвърстоун е интересна писта, а сега е с нов питлейн, който ще използваме за първи път. Трасето е с чудесни, високоскоростни завои – този уикенд за първи път ще караме точно на такава конфигурация, така че ще трябва да видим първо какво е поведението на гумите. Моите лични спомени от Силвърстоун са прекрасни: спечелих там в GP2 през 2006 г., а за мен е удоволствие да се връщам на писта, където съм се справил добре в миналото. Типичното време пък е такова, че метеорологичните условия трудно се предсказват. Това обаче е част от чара на Силвърстоун!

– Какви настройки се изискват на тази писта?

– Ще използваме основните реглажи от миналия сезон и ще градим върху тях. Ще трябва, разбира се, да се вземат предвид гумите. Първият сектор се преминава с доста висока скорост и изисква определени настройки, но във втория и третия са необходимо съвсем различни реглажи. Като цяло ще се търси известен компромис.

– Какви са личните ти цели за Великобритания?

– Трябва да се концентрираме върху това да допускаме по-малко грешки и да се опитаме да работим упорито по подобрение на представянето и стратегиите си. Разбира се, това е домашното ни състезание и бих се радвал много на един добър резултат, но трябва само да си дадем възможността да го постигнем.