Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари недоволни от представянето си в тренировките

Пилотите на Ферари недоволни от представянето си в тренировките

55
0

Пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел не останаха особено доволни от представянето си в първите 2 свободни тренировки за Гран при на Канада.

Финландецът завърши на 2-а позиция във втората, на 0.1 сек от най-бързия Макс Верстапен, а Себастиан беше 5-и. В първата двамата заеха съответно 6-ото и 4-ото място.

„Това не беше от най-щастливите ми дни, каза Райконен след края на деня. – Подобрихме представянето си по време на деня, но не беше лесно. Имали сме и по-лесни дни от този.

От самото начало нещата не бяха перфектни и можехме да очакваме това на тази писта. Много е сложно с всички тези неравности и завои. Лесно можеш да усетиш, че си в трудно положение с тези ниски нива на притискане.”

Фетел пък пропусна началото на втората тренировка заради промени по настройките на колата. Въпреки това Себастиан не бе много доволен и отбеляза, че във Ферари имат работа за вършене преди квалификацията.

„Още не сме там, където искаме да бъдем по отношение на представянето, обясни германецът. – Имаме нужда от още малко време, за да направим всичко както трябва. Ще видим къде сме утре.”