Начало Автомобили Пилотите на Торо Росо избраха Civic Type R

Пилотите на Торо Росо избраха Civic Type R

55
0

Пиер Гасли и Брендън Хартли от отбора Торо Росо Хонда избраха за свои лични автомобил Honda Civic Type R. Спортният модел е произведен в британския завод на Honda и идеално подхожда на пилоти от Формула 1, независимо дали става въпрос за улиците и магистралите, или пистите.

Създаден като състезателен автомобил за пътя, миналата година Type R се доказа се като най-бързия сериен модел с предно предаване с постижение от 7 мин. и 43,8 сек на Северната дъга на пистата Нюрбургринг.

Това е първият пълен сезон във Формула 1 както за Гасли, така и за Хартли, след като през 2017 г. пилотите участваха съответно в 5 и в 4 кръга. Пиер финишира 4-и в Гран При на Бахрейн миналия месец и тогава отбеляза отбеляза първите точки в надпреварата не само за себе си, но и за отбора на Торо Росо.

 „Късметлия съм, че имам Type R за всекидневен автомобил. Радвам се, че ще изпробвам възможностите му на емблематичната Route Napoleon в южна Франция и може би на пистата ще успея да постигна дори и да ги надскоча.“

Придобиването на собствен Civic Type R връща Хартли в спомените му. „Вярва ли ви се, че първият ми автомобил в живота беше Honda Civic от 1996 г.?! Хубаво е да минеш на още по-високо ниво с Type R. Единственият недостатък е, че при двадесет и един кръга в Гран При и наистина натоварен график във Формула 1, няма да имам възможност да карам колата извън пистите толкова, колкото би ми се искало“.

Honda представи новия модел с 2,0-литров VTEC TURBO с макс. мощност 320 к.с. при 6500 об/мин и макс. въртящ момент от 400 Нм при 2500-4500 об/мин през 2017 г. Той спринтира от място до 100 км/ч за едва 5,7 сек и постига макс. скорост от 272 км/ч.

Спортните му показатели обаче не означават, че автомобилът е непрактичен. С багажника си с обем от 414 л с широк до 1120 отвор и с равно дъно, Civic Type R е е способен да пренася и тежки обемисти предмети.

„Вътре е толкова широк, особено багажникът, а това е важно за един пилот, особено когато трябва да пренесеш много куфари до летището“, споделя Гасли.