Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите не знаят точно кои са новите елементи в Мерцедес

Пилотите не знаят точно кои са новите елементи в Мерцедес

107
0

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас заявиха тази вечер при срещите си с медиите в Австрия, че не знаят какво точно е променено в колите им за утре, но се надяват, че това ще помогне в много близката битка с Ферари и на Ред Бул Ринг.

Люис Хамилтън заяви няколкократно, че очаква в събота най-оспорваната квалификация през сезона на късата писта с много малки разлики между техните коли и тези на Ферари.

Мерцедес пристигнаха на австрийската писта със сериозен набор от променени детайли, въпреки че състезанието е само дни след Гран при на Франция и уикенд преди домашната Гран при на Великобритания. Хамилтън обаче бе категоричен, че тимът му е демонстрирал невероятен морал и прави промени внимателно и точно, като тяхното значение обаче не бива да се преувеличава.

Според него новият двигател, който получи на Пол Рикар, е добавил вероятно малко под 0,1 сек на обиколка, докато според Валтери, вероятно напредъкът е малко над тази стойност.

„Може би малко над десета, няколко хилядни, но по-важно е, че той добави сигурност, увереност при каране и разбира се възможност за използване на по-натоварен режим в квалификацията“, бе конкретен Валтери, който заяви още, че се надява и новите аеродинамични елементи да донесат подобен напредък.

Новите елементи са най-вече в областта на кутиите за радиаторите като днес колите бяха с нови стойки на огледалата и нови хоризонтални извити в края крила над самите кутии и краш структурите.

Според Люис добавянето на трета DRS зона на пистата би трябвало наистина да направи състезанието още по-оспорвано, а той самият се чувства много по-добре този сезон в голямата битка с Ферари и пак в съперничество с Валтери, отколкото преди 2-3 години когато се бореше единствено със съотборника си.

И двата пилоти на Мерцедес заявиха, че удара на Валтери с Фетел на първия завой е вече зад гърба им, като наказанието от 5 сек за Себ може и да е било малко. „Но такива са правилата и няма какво много да добавя към коментара си след състезанието“, заяви Хамилтън.

Ботас пък каза, че вече е изчистил напълно главата си от инцидента и не мисли, какво би станало ако е продължил в състезанието без инцидента. Той е получил извинение от Фетел и гледа напред към уикенда в Австрия, където винаги се е представял много силно.

Валтери с усмивка заяви, че би било отлично ако новият му договор с тима бъде обявен другата седмица на Силвърстоун, но каза да не бързаме, тъй като още се водели преговори.

Хамилтън, от своя страна, категорично заяви, че никога не е натискал тима си кой да бъде негов съотборник.