Начало Автомобили ПИМК увеличава своя автопарк с 50 нови камиона IVECO STRALIS NP

ПИМК увеличава своя автопарк с 50 нови камиона IVECO STRALIS NP

1100
0

ПИМК ООД прави още една крачка към обновяване на автопарка си с камиони на природен газ, за да осигурява устойчиви транспортни решения, чрез покупката на 50 нови камиона IVECO STRALIS NP AS440S40T/P, задвижвани с компресиран природен газ (CNG).

ПИМК ООД е базирана в най-стария европейски град, Пловдив, и е една от водещите транспортни фирми в Източна Европа. С автомобилен пак от над 1400 тежкотоварни автомобила и със своите железопътни транспортни услуги „ПИМК рейл“, фирмата предлага устойчиви и иновативни транспортни решения на своите клиенти в Европа и части от Азия и Африка.

Собствениците на компанията Илиян Филипов и Пенко Несторов, отдават приоритет на потребителската удовлетвореност и екологичната устойчивост в стремежа си да намалят въздействието върху околната среда и да повишат ефективността на своята дейност. Ето защо „ПИМК“ ЕООД избра да инвестира в автомобили, задвижвани с природен газ, считани от тях за единствения устойчив избор за превози на дълги разстояния, както и в нови електрически локомотиви за ПИМК рейл.

Автомобилите IVECO Stralis Natural Power, използващи CNG, са оборудвани с двигатели с мощност 400 к.с. и генерират 99% по-малко прахови частици, 90% по-малко NO2 и 95% по-малко CO2  (с биометан) в сравнение с еквивалентните дизелови автомобили. С по-малко от 71 dB по скалата на теста Piek Quiet Truck тези автомобили са идеални за транспорт в градски центрове с ограничения за шума и за нощни доставки.

Устойчивата инвестиция на ПИМК включва пълен пакет услуги за оптимизиране на общата цена за притежание, които компанията счита за ключово предимство на товарната гама автомобили IVECO, използващи природен газ. Инвестицията е резултат от намерението на ПИМК да продължи да се развива като зелена компания и от иновативния подход на IVECO и дистрибутора на марката в България – DANUBETRUCK BULGARIA.