Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обяви кой пилот с какви гуми разполага за състезанието

Пирели обяви кой пилот с какви гуми разполага за състезанието

79
0

Пирели обяви кой пилот с какви гуми разполага за състезанието в Сингапур по-късно днес. На разположение на тимовете този уикенд са софт, ултрасофт и хиперсофт. Всички състезатели в топ 10 ще потеглят с най-меките гуми, с които караха във втората част на квалификацията.

Тези на водещите отбори – Хамилтън, Ботас, Фетел, Райконен, Верстапен и Рикиардо, разполагат с по един нов комплект софт. Пилотите на Феарри и Мерцедес имат и по 1 нов чифт ултрасофт, а тези на Ред Бул дори по 2.

Това означава, че всички в топ 6 ще могат да изпълнят тактиката с 2 стопа, използвайки по 1 комплект от двата типа. Някои може да се опитат да изкарат състезанието и с един бокс, но това ще зависи в голяма степен от нивото на износване на хиперсофт и дали ще има излизания на колата за сигурност.

А в миналото такава излизаше във всяко едно състезание в Сингапур досега. Вариантът за един стоп при пилотите в топ 10 е максимизирането на първата серия от обиколки с хиперсофт до около 15 обиколки и използването на доста издръжливия софт до финала.