Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кой пилот с какви гуми разполага за състезанието в Германия

Кой пилот с какви гуми разполага за състезанието в Германия

54
0
гуми,Пирели

Пирели обяви кой пилот с какви гуми разполага за състезанието за Гран при на Германия днес. Всички пилоти в топ 3 в решетката – Фетел, Ботас и Райконен имат по един нов комплект медиум, софт и ултрасофт.

Това означава, че те имат пълна свобода на избор на стратегия според износването. Ако то е по-малко с очакваните днес по-ниски температури спрямо петък, то надпреварата трябва да може да се затвори с един стоп с използването на ултрасофт и след това на 1 комплект софт.

Ако обаче деградацията е по-висока, то пред тримата, които трябва задължително да стартират с ултрасофт, има 2 варианта: да останат на стратегия с 1 стоп, но при него да сложат типа медиум, или да минат на тактика с 2 бокса и при втория да сложат нов комплект ултрасофт.

Четвъртият Макс Верстапен с Ред Бул например няма нов чифт ултрасофт, което до голяма степен му налага да се опита да изкара дистанцията с един питстоп.

Също така ще е интересно да се види на какви гуми ще заложат Хамилтън и Рикиардо, които ще стартират по-назад в колоната и ще трябва да изпреварват много свои колеги, което ще доведе до по-високо износване.

По правилник при състезание на сухо трябва да бъдат използвани поне 2 различни типа гуми. Ако обаче завали, каквато вероятност има, то всички тези планове ще се объркат.

Спортният директор на Пирели Марио Изола каза в тази връзка, че очаква състезанието да бъде направено с 1 питстоп от всички пилоти, независими от това с какви гуми стартират. Наличните гуми на всички пилоти можете да видите на графиката горе.