Начало Други Писта Стара Загора ще се проведе на Дракон

Писта Стара Загора ще се проведе на Дракон

352
0
Писта Стара Загора

Четвъртият кръг от националния шампионат на Затворен маршрут – писта Стара Загора, който бе планирана да се проведе традиционно по улиците на града, ще бъде на трасето Дракон край Калояново на 15-16 септември.

Това обяви директорът на състезанието Илия Бояджиев. Причината за тази промяна са мащабните строителни и ремонтни дейности, които общината в Стара Загора започна преди няколко месеца.

„Просто ще наемем пистата Дракон за този уикенд, за да спазим календара и за да няма пропуски в пистовия шампионат“, каза Бояджиев след поредното оперативно съвещание на организаторите.

Той обясни, че организационният комитет на писта Стара Загора е наясно, че поради преместването, домакините ще загубят повечето от своите спонсори в града.

„От друга страна, не само заради строителството, при домакинство в Стара Загора бихме затворили още един изход от града и вместо реклама и автомобилен празник, бихме създали много повече негативи“, каза още Бояджиев. По думите му на Дракон ще се състоят всички състезателни серии, включително възобновената Купа Лада.