Начало Други Пламен Камбуров с второ време в първия ден на планинско Осогово

Пламен Камбуров с второ време в първия ден на планинско Осогово

73
0
Пламен Камбуров

Пламен Камбуров включи планинско Осогово в Кюстендил в програмата си за 2018 г. Шампионът за 2015 и 2016 г. на затворен маршрут завърши първия ден от петия кръг в първенството по планинско изкачване с второ време. Най-бърз беше Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 8.

„Още в началото на годината планинско Кюстендил бе един от стартовете в програмата ми. За мен то е свързано с известна носталгия, тъй като е една от първите ми надпревари отпреди 17-18 години. Освен това е едно от първите състезания, в които победих – през 2002 г. с Лада 2107. Тогава конкуренцията бе доста сериозна, много повече от сега – имаше около 70-80 автомобила. От тогава за мен Кюстендил е един град и трасе с много добри спомени”, коментира Камбуров.

Пилотът, който кара Мицубиши Лансър Ево 9, се състезава през настоящия сезон в националния шампионат на затворен маршрут. Той обясни, че Кюстендил е един от допадащите му планински стартове, тъй като автомобилът му не се нуждае от сериозни промени в настройките.

„Останалите надпревари от планинския шампионат са доста различни и са необходими други реглажи”, каза още състезателят на Автотранс Рейсинг Тийм.

„Днес бе доста тънък моментът за избор на гуми. Подборът бе наистина труден, но мисля, че в третия манш нещата се поуточниха. Постигнах второ време, което не ме устройва, но за момента и за тази подготовка, която имахме, мисля, че е добър резултат. Състезанието все пак е утре. Не знаем какви ще са атмосферните условия, тъй като днес често се променяха.”