Начало BG спорт Пламен Камбуров ще изпълни цялата си програма за 2018 г.

Пламен Камбуров ще изпълни цялата си програма за 2018 г.

294
0
Пламен Камбуров

Пламен Камбуров обяви, че ще изпълни цялата си програма за 2018 г. и ще се състезава в оставащите два кръга от националния шампионат на Затворен маршрут. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм спечели последния кръг от първенството – писта Стара Загора, която се проведе на писта Дракон заради мащабни ремонтни работи в града.

Вчера основният му конкурент за титлата Константин Маршавелов обяви, че няма да кара в оставащите 2 кръга, тъй като е недоволен от дисквалификацията си на Писта Стара Загора на Дракон преди седмица и по думите му от крайно тенденциозното и предубедено лично отношение на съдийския състав към него.

„До края на тазгодишния национален шампионат на затворен маршрут остават два кръга – пистите Дракон и Серес, заяви Камбуров, който кара Mitsubishi Lancer Evo IX. – Достатъчно добре съм подготвен и за мен няма значение дали в тези надпревари ще участва основният ми конкурент в първенството. Аз имам програма, която трябва да изпълня. Изходът от последното състезание може би не бе благоприятен за него, но правилата съществуват, за да се спазват.

А когато на един човек се правят компромиси – в случая на него през последните една или две години, той получава чувство за безнаказаност. В случая вината е единствено негова, тъй като изпреварването на жълт флаг е абсолютно забранено. От тук нататък аз ще довърша шампионата така, както съм го започнал и ще се радвам да има дори и повече участници.“

Състезателят на Автотранс Рейсинг Тийм е втори в генералното класиране на шампионата с 55,5 точки – зад водача Камен Василев (58). Следващата надпревара от първенството е писта Дракон – пети кръг, насрочен за 27-28 октомври.