Начало Картинг Пловдив домакин на Международна среща на Картинг федерациите

Пловдив домакин на Международна среща на Картинг федерациите

32
0

Град Пловдив ще приеме членовете на 10-те картинг федерациите от Югоизточна Европа съставляващи Югоизточно европейската картинг зона на ежегодна конференция. Конференцията ще се състои от 9 до 11 февруари в парк хотел „Империал”, като ще бъде обсъден новият международен календар. Освен ще се вземе решение коя българска писта да домакинства на кръг от югоизточната зона. Основни конкуренти са пистите в Пловдив, Варна, Хасково и Кюстендил, като първите три вече са приемали надпреварата в предишните години.

Идеята за този шампионат възникна преди 5 години в Пловдив, където на инспекция бе тогавашния президент на световния картинг Ивон Леон.

Преди конференцията стана ясно, че тази година трима българи се класират директно за световната купа по картинг през септември в Холандия. Това са завършилите на първите три места в клас ICA (Интерконтинентал А) в югоизточната зона. За щастие тази година това се оказаха трима българи – Николай Върбицалиев (вече пилот в престижната Формула БМВ), Мишел Георгиев (София Ауто) и Христо Василев (Хидролифт), ( и двамата участници и в италианския шампионат Оупън Мастерс).