Начало Други Подиум за Пламен Кралев на Мизано

Подиум за Пламен Кралев на Мизано

212
0

Пламен Кралев и отборът му Краф Рейсинг записаха трето място в първия старт от трети кръг на италианския национален шампионат за туристически автомобили, който се проведе на писта Мизано този уикенд. В надпреварата се включиха рекорден брой състезатели от Италия и Европа – 31.

Пламен стартира от шеста позиция и още на старта изпревари двама пилоти. В следващите обиколки той успя да задържи четвъртото място, откъсвайки се на повече от 2 сек от един от претендентите за титлата Ерик Скалвини с Хюндай.

След грешка на движещия се на 3та позиция пилот, Пламен беше вече трети. Той продължи с внимателно и почти безгрешно каране да се отдалечава от пилотите зад него и да приближава вторият Тавано. В крайна сметка това класиране се запази до карирания флаг и Пламен се качи  на първия си подиум за този сезон.

Във второто състезание, пилотът ни потегли от 5-а позиция и отново след силен старт успя да изпревари двама съперници. При сериозен инцидент още в първата обиколка се появи червен флаг който върна всички на първоначалните стартови места. След рестарта, Плмен започна бързо да настига по-бавните пилоти пред него но беше ударен отзад от преследващия го Пелегрини и отпадна заради счупено окачване.

„Мисля че като цяло трябва да сме доволни от уикенда. Показахме, че имаме добра скорост и можем да се борим за подиум на всеки старт. След неприятният инцидент на Имола, в първото състезание от шампионата, не бяхме сигурни как точно ще се държи колата, но за наша радост всичко е наред.За съжаление от 6 старта от началото на сезона ние имаме завършен само един, заради инциденти, които не бяха по наша вина. Така ще ни е много трудно да се борим за титлата и трябва да преценим по-нататъшното си участие в шампионата.“, каза Пламен.