Начало Рали Попов и Башкехайов се стремят към втори сезон в Opel Adam Cup...

Попов и Башкехайов се стремят към втори сезон в Opel Adam Cup през 2019 г.

113
0

Екипажът на Ясен Попов Рейсинг Даниел Попов/Ангел Башкехайов ще се стреми към участие и през следващия сезон в едномарковия шампионат на Opel Adam Cup. Това споделиха членовете на тима по време на среща с медиите след края на сезона днес в бар Естерхази в София.

Попов и Башкехайов участваха в 6 от 7 ралита през изминалия сезон в немския шампионат, като завършиха на 12-о място в крайното класиране със 65 точки. Очаква се през 2019 г. шампионат да бъде в подобен вариант, но с по-малка заводска подкрепа от страна на Опел.

Освен участие в този шампионат, нашите момчета имат намерение да карат и с автомобил от R5 под наем в националния шампионат. Дали тези планове ще бъдат реализирани в пълна степен зависи най-вече от финансирането и дали ще бъдат намерени нужните средства за участие.

Попов коментира, че сезонът в Opel Adam Cup никак не е бил лесен, като всяко следващо рали за екипажа е било напълно ново, тъй като двамата никога не са карали по тези отсечки. Те освен това са били доста специфични и различни от познатите у нас.

„Първото състезание от Opel Adam беше през май, а последното ни участие бе миналата година през октомври. Съответно не бяхме карали около 7 месеца. След първата ни отсечка в Германия си мислехме, че сме постигнали добро време, но се оказа, че сме изостанали с 40 сек от лидерите. Това ни показа реално къде се намираме, и че трябва да променим нещата и да сме по-бързи и агресивни.“

В следващите състезания двамата постепенно подобряваха представянето си, като в последния кръг от сезона рали Драй Щат двамата се класираха 6-и. На срещата присъстваха и мениджърите на тима Ясен и Дилян Попови, които помогнаха с опита си на Попов и Башкехайов да се справят по коварните немски отсечки.

Дани заяви, че използва системата на записки на баща си, която е по-опростена с по-малко думи, за да не се разсейва допълнително пилота. Попов младши обясни още, че не трябва да бъдем толкова критични към етапите в нашите ралита, тъй като в шампионата на Opel Adam е имало такива в по-лошо състояние с много неравности. От друга страна обаче асфалтът там предлага много повече сцепление, отколкото този по нашите отсечки.