Начало Автомобили Porsche Cayman S дебютира през есента

Porsche Cayman S дебютира през есента

66
0

Компанията Porsche разширява моделната си гама. Тази есен на пазара излиза купето Porsche Cayman S. То е базирано на роудстъра Boxster, по-точно се явява Boxster с твърд покрив. Но от друга страна пък двигателя на модела е друг – 6-цилиндровия боксер е с обем 3,4 литра, има система за променливо газоразпределение и хода на клапаните VarioCam Plus, с която достига мощност 295 к.с. и въртящ момент от 310 Nm. Очевидно е, че в Щутгарт са решили да позиционират Boxster и Cayman в различни пазарни сегменти – по цени и мощност на мотора новото купе попада между Boxster S (3,2 л, 280 к.с.) и 911 Carrera (3,6 л, 325 к.с.).

Разлики от първоизточника има и във външността, и то предимно в предната част – нова предна броня с кръгли фарове за мъгла вместо правоъгълни. Всичко останало е заимствана от мощната версия на Boxster – алуминиево окачване тип McPherson, активни амортисьори, 6-степенна автоматична скоростна кутия Tiptronic, 18-цолови колела и повдигащ се заден спойлер. Благодарение на по-мощния си двигател обаче, Cayman S е малко по-бърз от Boxster S – от 0 до 100 км/ч колата се ускорява за 5,4 сек, а максималната й скорост е 275 км/ч (5,5 сек и 268 км/ч за Boxster S).

Световната си премира новото купе ще отпразнува във Франкфурт. Не е изключено по-късно да бъде пусната и по-маломощна версия на Porsche Cayman, в която ще липсва буквата S, както обикновено става и с други модели на германската марка.

Засега обаче е ясно, че новият модел ще има заводска цена от около 50300 евро, или с около 7000 повече от Boxster S.