Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Порше и Ламборгини няма да се включат в F1 през 2021 г.

Порше и Ламборгини няма да се включат в F1 през 2021 г.

230
0
Порше

Порше и Ламборгини няма да се включат във Формула 1 през 2021 г., когато в сила трябва да влязат в сила новите правила в спорта. Според тях собствениците на спорта от Liberty Media не се успели да ги привлекат да стана част от Гран при, като изглежда разходите ще останат твърде големи.

В тази връзка наскоро президентът на ФИА Жан Тод заяви, че приоритет за спорта е да запази сегашните 4 производителя в F1 – Мерцедес, Ферари, Рено и Хонда, отколкото да привлече нови.

Очакваше се с промените задвижващите системи в спорта от 2021 г. да станат по-опростени и евтини за производство, с което да бъдат привлечени нови доставчици. Според мнозинството от компаниите обаче това напрактика няма да се случи.

Според информация на немското издание Auto Motor und Sport от Порше и компанията майка Фолксваген са заявили, че „сега не е правилният момент за влизане в F1.”

Изпълнителният директор на Ламборгини Стефано Доменикали пък заяви пред Auto Bild, че инвестициите само за участие във Формула 1 са твърде големи. Според него в F1 в момента няма място за Ламборгини, където спортът напрактика е разделен на 2 категории.