Начало Formula E News Потвърдиха преминаването на Вандоорн във Формула Е

Потвърдиха преминаването на Вандоорн във Формула Е

45
0

Щофел Вандоорн ще премине във Формула Е от следващия сезон, потвърдиха официално от отбора му HWA. Белгиецът загуби мястото си в Макларън в F1 за 2019 г., като беше заменен от младия британец Ландо Норис. Затова той реши да продължи кариерата си в електрическия шампионат.

Съотборник в тима на HWA, който е подкрепян от Мерцедес и предшества влизането на немския концерн със собствен екип от сезон 2019/2020 г., ще му бъде Гари Пафет. Новият сезон 2018/2019 г. започва на 15 декември с надпреварата в Рияд, Саудитска Арабия.

Вандоорн дебютира във Формула 1 през 2016 г. като заместник на Алонсо в Гран при на Бахрейн, а от 2017 г. стана титулярен пилот на тима. Той обаче не впечатли с представянето си, като беше далеч от скоростта на Фернандо в повечето състезания.

„Определено няма да е лесно, каза Вандоорн. – Целта ми е да стана конкурентноспособен в сериите възможно най-скоро и да направя добро впечатление. Страхотно е да работя до такъв опитен пилот като Гари Пафет. Въпреки че и двамата ще сме новаци, нямам съмнения, че ще се научим бързо.“

Берн пък зае последното свободно място в календара на Формула Е за следващия сезон. Надпреварата ще се проведе на 22 юни. В първоначалния вариант състезанието бе насрочено за 9 юни в друг швейцарски град – Цюрих, но домакините в последствие се отказаха от провеждането му.