Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Правилата за обдухването на дифузьорите тепърва ще се обсъждат

Правилата за обдухването на дифузьорите тепърва ще се обсъждат

55
0
Ред Бул

Неразборията относно правилата за обдухване на дифузьорите продължава с пълна сила. След поредната промяна от страна на ФИА заради разрешеното отваряне на дроселовата клапа за тимовете с двигатели Рено до 50% (което не бе прието от други екипи) се проведе извънредна среща на техническата работна група за Формула 1.

Директорът на надпреварите от страна на световната федерация Чарли Уайтинг препоръча всеки тим да изпрати не просто представител на техническия си екип, а някои от старшите постове. Той бе отбелязал и че предлага да присъстват шефовете на отборите.

Ерик Булие нарече днес следобед на Силвърстоун срещата само конструктивна, но вметна, че непрекъснато има някакви протести от различни страни по какви ли не поводи.

Окончателно решение по въпроса така и не бе взето. Правилата за Гран при на Великобритания остават в първоначалния си вариант, но до края на уикенда може да има втора извънредна среща на техническата група.

В допълнително съобщение, пуснато от пресофиса на ФИА, пък се казва, че при единодушно съгласие от страна на отборите от федерацията са готови да приложат последната уговорка до края на настоящия сезон.