Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Представянето ми беше катастрофално, смята Хамилтън

Представянето ми беше катастрофално, смята Хамилтън

77
0

Люис Хамилтън смята, че представянето му в Гран при на Китай е било направи катастрофално. Пилотът на Мерцедес завърши на 4-а позиция, като се възползва от инцидентите пред него и наказанието на Макс Верстапен за удара с Фетел в 43-ата обиколка.

Така британецът намали изоставането си от Себастиан в генералното класиране от 17 на 9 точки. Но това не го успокои особено и след финала той бе доста критичен към показаното темпо.

„Нямах скорост, а просто се опитвах да задържа позицията, на която се намирам, каза Люис пред Sky Sports. – Не се представихме на ниво, като има много работа пред нас, както за мен, така и за тима.

Вчера и днес представянето ми беше катастрофално. Трябва да се опитам да оправя това, защото иначе ще бъдат загубени още точки. Благодарение на няколко инцидента пред нас останахме в битката за челните позиции.“

Ботас, който завърши 2-и в състезанието, беше разочарован след пропуснатата възможност да спечели. Той изпревари Фетел при влизанията в бокса за смяна на гуми и държеше лидерството преди излизането на колата за сигурност. В тази ситуация той остана с гумите медиум и бе изпреварен от Рикиардо с по-нови софт.

„Чувствам, че заслужавах победата, каза финландецът. – Състезанието вървеше много добре за нас. Изглеждахме силни, но тогава излезе сейфтикарът. Бяхме застрашени да бъдем изпреварен от Даниел и от Кими в края. Първото се случи и е разочароващо. Дадохме всичко, което имахме и всичко бе под контрол. Нямах сериозно износване на гумите и смятах, че мога да спечеля.“