Начало Рали Приста Ойл Рали Тийм стартира в рали Хърватска

Приста Ойл Рали Тийм стартира в рали Хърватска

59
0

Крум Дончев и навигаторът му Стойко Вълчев от Приста Ойл Рали Тийм стартираха в 35-то издание на рали Хърватска, преминавайки успешно техническия преглед. Ден по-рано на шейкдауна Дончев и турският пилот Волкан Ъшък записаха еднакви времена от 2:28.8 и си поделиха първото място.
Приста Ойл Рали Тийм е единственият екипаж, представляващ България, на третия кръг от европейския рали шампионат.
Церемониалният старт, който се състоя на най-големия площад в Загреб, започна в 16 ч. местно време. Етапите, които бяха предвидени за днешния ден обаче бяха отменени поради съображения за сигурност. Така реално рали Хърватска стартира утре. Тогава екипажите ще трябва да преминат успешно 7 скоростни отсечки, като последната от тях ще бъде супер специален етап в центъра на Загреб. В събота на състезателите предстоят още 6 етапа.
Във връзка със започващата надпревара в околностите на Загреб пилотът на Приста Ойл Рали Тийм Крум Дончев сподели:
Очаквам много трудно състезание. Разочарован съм, когато махнат етап, както стана тук на рали Хърватска. Новината не беше добра, защото желанието ни е да караме колкото се може повече. Иначе, всички ние от Приста Ойл Рали Тийм, очакваме да се представим на ниво. Винаги сме давали всичко от себе си и се надяваме да продължим в същия дух.
Навигаторът Стойко Вълчев допълни:
Рали Хърватска е трудна и силна надпревара, както и всички останали кръгове от календара на европейския рали шампионат до момента. Но ние ще се борим, ще дадем всичко от себе си. Надявам се да сме се подготвили добре. Единственото, от което се опасявам, е фактът, че по време на тренировките имаше лоша видимост и може би поради тази причина имаме известни пропуски в подготовката.