Начало Рали Приста ойл рали тим и Томи Макинен рейсинг тим сключиха договор за...

Приста ойл рали тим и Томи Макинен рейсинг тим сключиха договор за сътрудничество за сезон 2008

233
0

В столичния хотел „Хилтън” при изключително голям интерес бе представен PRISTA OIL RALLY TEAM за сезон 2008.
Над 80 журналисти, включително и от Румъния, се запознаха с амбициозната програма и високите цели, които „Приста Ойл” ще преследва в Рали Шампионата на България и Румъния, както и в Европейското първенство. Председателят на УС на „Приста Ойл” Пламен Бобоков представи инвестиционната програма, която компанията като лидер в производството на смазочни продукти ще реализира в моторните спортове. Освен на рали тимът, подкрепа ще бъде дадена и на „оф роуд” състезанията, на пистовия и на картинг шампионатите. Общият бюджет за 2008 г. отделен от компанията за инвестиции в спорта е над 1 млн. евро, включително и за рали тимът в Румъния.
Пламен Бобоков не скри, че голямата цел на PRISTA OIL RALLY TEAM е успешно представяне на първото за страната ни включване в световния рали шампионат през 2010 г., с рали „България”, а също и че през следващата година „Приста Ойл” ЕАД ще създаде свой тим в Сърбия, и до две години такъв в Турция.
С огромен интерес и многобройни въпроси бе „атакуван” четирикратният световен шампион Томи Макинен, който изрази голямото си задоволство от партньорството на своята компания – Томи Макинен с клубът и неговите професионално подготвени състезатели в България и Румъния.
Имено хората на Томи Макинен ще подготвят колите на нашия восещ пилот Крум Дончев и неговите колеги. Колата е последно поколение Субару Импреса с която ще бяга и Петер Солберг в световните ралита в най-близко бъдеще.
Мениджърът на Томи Макинен Рейсинг, Кевин Морис заяви,
че е щастлив посланик на тяхната работа да бъде толкова силен тим.Чуждестранните звездни гости отправиха покана към звездата на тима Крум Дончев да участва в тестовете и настройките на новият автомобил Субару, които ще се проведат във Финландия за състезанията на асфалт.
Новият състезател в тима – Борис Борисов ще се бори в пистовия ни шампионат.
В пресконференцията се включи и Директорът корпоративен маркетинг на Глобул – г-жа Петя Стоянова като представител на другия голям спонсор на PRISTA OIL RALLY TEAM. Тя обяви, че част от стратегията на мобилния оператор е да подкрепя силните и можещите в спорта.
Предвиденото време за журналистически въпроси се оказа недостатъчно, за да се изчерпят всички въпроси, а Томи Макинен бе направо слисан от огромния интерес.