Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с гумите попречели на Мерцедес

Проблеми с гумите попречели на Мерцедес

37
0

Проблеми с работата на гумите ултрасофт са попречили на пилотите на Мерцедес да постигнат по-добри резултати в квалификацията за Гран при на Китай. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф. Ботас и Хамилтън се наредиха 3-и и 4-и, но с най-меките гуми на Пирели за уикенда изоставаха с половин секунда на обиколка от Ферари.

„Ситуацията с гумите е сложна, каза Волф пред Sky Sports. – Липсва ни сцепление, като можеш да излезеш от работния прозорец на гумите ако те прегреят или ако са твърде студени. Това са двете екстремни ситуации, които имахме в Бахрейн. Мисля, че това се случва и тук сега.”

Волф обаче се надява с очакваното по-топло време утре в състезанието неговите пилоти да имат по-добро темпо от това на Ферари. „Надявам се утре, за когато се очаква температурите да са по-високи, да сме направили точните настройки и да сме по-бърз от тях”, каза австриецът.

Самият Ботас призна, че Ферари успява да извлече повече скорост от най-меките гуми, но също така смята, че в Мерцедес са по-добри като цяло с по-твърдите типове гуми, както беше в предния кръг в Бахрейн. Тогава обаче Фетел успя със софт да изкара до финала и да спечели.

„Ферари вземат предимство в дългите завои – като 1 и 2. И след това успяват да го запазят, като не губят на правите спрямо нас, обясни Ботас. – Определено имаме работа за вършене. Те подготвят и малко по-добре гумите си за квалификационна обиколка.”