Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с мотора попречили на Хамилтън

Проблеми с мотора попречили на Хамилтън

70
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Проблеми със задвижващата система попречили на Люис Хамилтън да запише нещо повече от 5-ото място в Гран при на Канада. След състезанието британецът разкри, че двигателят му не сее охлаждал добре и е имал чувството, че няма да издържи цялата дистанция.

За уикенда на Жил Вилньов Сребърните стрели планираха да използват новата си спецификация на мотора, но заради открит технически проблем в последния момент бе решено да се ползва старата, която вече бе направила 6 състезания в колите на Люис и Ботас.

„Щастлив съм, че завърших, заяви британецът след финала. – Липсваше ми мощност и двигателят прегряваше. Не можех да го охладя. Мислех, че ще се повреди. Във всяка обиколка очаквах, че мощността ще падне рязко и ще изчезне. Днес можеше да загубя много повече точки.”

Според Люис обаче няма причина в тима да губят контрол и трябва с изправени глави и с мотивация да продължат да натискат, защото и във Ферари ще сбъркат в следващите състезания. Британецът обаче призна, че Скудерията като цяло има малко по-добър пакет.

Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас завърши 2-и, като призна, че Фетел пред него е бил по-бърз през цялото време.

„Още от първата обиколка от Ферари бяха малко по-бързи. И това се случваше през цялата дистанция, каза финландецът. – Мисля, че постигнахме максималния резултат днес. Беше забавна битка с Макс. Но не съм доволен от това, че изоставаме от Ферари. В края имахме малко проблеми с горивото, което свършваше и върнах газта.”