Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Променен дифузьор и ново задно крило за Заубер в Англия

Променен дифузьор и ново задно крило за Заубер в Англия

53
0
Камуи Кобаяши

След не особено добър уикенд във Валенсия – екипът на Заубер за първи път този сезон остана без каквито и да е точки – отборът се надява да обърне нещата в предстоящата Гран при на Великобритания. И двамата пилоти на тима познават и харесват Силвърстоун, където техните болиди С30 ще са с някои нови компоненти. Променени ще са дифузьорите на автомобилите и ще има ново задно крило за тестове като част от програмата за развитие на екипа от Хинвил.

Силвърстоун е високоскоростно трасе, така че очаквам добро представяне от отбора ни в Гран при на Великобритания – заяви Камуи Кобаяши. – Би трябвало да сме в позиция да се борим за точки. Лично за мен Силвърстоун е най-любимата от всички писти, защото обожавам криви, които се преминават с висока скорост, а и хората там са страшно ентусиазирани. Миналата година точно там постигнах най-добрия си резултат за сезона, финиширайки шести. Времето е трудно за предвиждане, но това не ме тревожи, тъй като в Канада доказахме, че сме в състояние да се адаптираме към всякакви условия на пистата.

Серхио Перес пък успешно изкара целия уикенд за Гран при на Европа след проблемите си в Монреал. Той познава английското трасе от времето, когато кара във Формула 3 и GP2, като има общо три победи на Силвърстоун от тогава.

Атмосферата около този старт е много специална и това ми харесва много. Освен това преди живеех в Оксфорд, при това цели три години и на практика това бе домашното ми състезание, като все още имам куп приятели тук. Сега ще е особено важно да се справя добре. Допадат ми най-вече Копс, Маготс, Бекетс, Чепъл с бързите смени на посоката. А и като цяло пистата би трябвало да пасне на колата ни – обясни мексиканецът.