Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо отново се ядоса на тима си

Рикиардо отново се ядоса на тима си

58
0

Даниел Рикиардо бе видимо раздразнен след края на днешната квалификация в Монако, в която завърши пети. Недоволството му бе предизвикано от момента, избран от Ред Бул за излизането му на пистата в Q3.

„Не разбрах какво чакаха. В Q1 и Q2 стана ясно, че трябва да направим само едно излизане накрая само с една, много важна подготвителна обиколка, защото във втора задните гуми започнаха да прегряват”, обясни Даниел. „Беше много важно кога ще е я направим. Пистата изглеждаше чиста, ние чакахме, а после имаше трафик.”

Усмивката на австралиеца днес помръкна и се върнаха спомените от миналия сезон, когато грешка в стратегията го лиши от победата. Рикиардо не бе доволен и защото изборът на момента за излизане на пистата бе повлиян и от работата на другия пилот в тима Макс Верстапен, който записа по-добро време от него и го изпревари.

Макс заяви от своя страна, че четвъртото място е било максимумът днес. Той заяви още, че резултатите от днес и скоростта на Ред Бул не бива да заблуждават в общото развитие на сезона, защото тук пистата е много къса и много специфична и Ред Бул има напредък, но той не е така съществен, както на всички им се иска.

„Утре всичко ще се реши от точните решения в работата с гумите”, прогнозира още холандецът. „Днес имах известни грижи със сцеплението на предните гуми, така че не можах да ги накарам да работят както исках”, продължи холандският пилот. „В крайна сметка обаче не сме твърде назад. Хубаво би било да сме по-близо (до челото), но мисля, че обиколката ми бе горе-долу на границата.”

„Колите на Ферари вървят силно през целия уикенд. Жалко, че [Валтери] Ботас успя да се промъкне между нас.”

„С чист старт и добра стратегия би трябвало да сме в битката. Монако е уникално място и е трудно да се предскаже как ще се развие състезанието. По всяко време може да излезе кола за сигурност, така че да изчакаме и да видим. Подиумът е достижим, но утре ще се съсредоточа върху собственото си състезание. Ще се постарая да финиширам – искам да разваля проклятието, което ме преследва тук!”